تفاوتی بین کالای تقلبی و «هایکپی» در حوزه بهداشتی و آرایشی از نظر آسیب به سلامت افراد وجود ندارد.
آیا بین محصولات قاچاق یا کپی که فروشندگان هم به آن عنوان «هایکپی» میدهند، از حیث اعتماد یا بیاعتمادی به کیفیتشان تفاوتی وجود دارد؟ در اصل تفاوت عمدهای بین کالای قاچاق و کالای تقلبی و هایکپی وجود ندارد. کالای قاچاق ممکن است در مواردی نادر، کالای اصل باشد که از مبادی غیررسمی وارد کشور شده […]
آیا بین محصولات قاچاق یا کپی که فروشندگان هم به آن عنوان «هایکپی» میدهند، از حیث اعتماد یا بیاعتمادی به کیفیتشان تفاوتی وجود دارد؟
در اصل تفاوت عمدهای بین کالای قاچاق و کالای تقلبی و هایکپی وجود ندارد. کالای قاچاق ممکن است در مواردی نادر، کالای اصل باشد که از مبادی غیررسمی وارد کشور شده باشد ولی به دلیل اینکه کالاهای قاچاق مراحل ارزیابی کیفی و بهداشتی را طی نکرده، تضمینی نسبت به سلامت آنها وجود ندارد.
اما کالای تقلبی کالایی است که تحت نظارت و کنترل تولیدکننده اصلی تهیه نشده و به صورت جعلی وارد بازار محصولات آرایشی و بهداشتی میشود. فرمولاسیون، بستهبندی، نگهداری و توزیع آن تحت کنترل استانداردهای لازمه نبوده و بنابراین، مطلقا قابل اطمینان نیست. ممکن است بتوان در برخی کالاها مثل پوشاک، مفهوم هایکپی را با اغماض توجیه کرد ولی در حوزه بهداشتی و آرایشی که ارتباط مستقیمی با سلامت شهروندان دارد به هیچ وجه مفهومهای کپی قابل پذیرش نیست.
مفاهیمی مانند کالای تقلبی، قاچاق و هایکپی، با هر توجیه و تعریفی، بیماری مزمن حوزه تجارت محسوب شده و موجب تضعیف فعالان رسمی این حوزه میشود و از آنجایی که مستقیما با مباحث بهداشت و سلامت افراد جامعه در حوزههای سنی متفاوت مرتبط است، لازم است از ورود و توزیع آنها در شبکههای مصرفی جامعه جلوگیری شود