تهیه نقشه متابولیتی از طعم و بوی زعفران
عضو هیئتعلمی پژوهشکده گیاهان دارویی با بیان این که ایران موفق به تولید موادی شده که کیفیت زعفران را مشخص میکنند از تهیه نقشه متابولیتی از طعم و بوی زعفران مناطق زعفرانخیز کشور خبرداد.وی ادامه داد: اولین کاری که در حوزه زعفران انجام دادیم این بود که مادههای مشخص کننده استانداردی که در دنیا وجود […]
عضو هیئتعلمی پژوهشکده گیاهان دارویی با بیان این که ایران موفق به تولید موادی شده که کیفیت زعفران را مشخص میکنند از تهیه نقشه متابولیتی از طعم و بوی زعفران مناطق زعفرانخیز کشور خبرداد.وی ادامه داد: اولین کاری که در حوزه زعفران انجام دادیم این بود که مادههای مشخص کننده استانداردی که در دنیا وجود دارد یعنی refrence material را تهیه کنیم و ببینیم زعفران ما چه کیفیتی دارد. همزمان با این اقدام کشورهای اسپانیا و ایتالیا مقالاتی را منتشر میکنند که مثلاً زعفران سه شهر خاص ایران را جمعآوری کردند و همچنین زعفران سه شهر خاص ایتالیا را هم جمع آوری کردند و متابولیتها، رنگ و بوی زعفران ایران از زعفران ایتالیا یا اسپانیا کمتر است. این باعث شد که ما خودمان هم این کار را انجام دهیم و ببینیم میتوانیم دریابیم کیفیت زعفران ایران به چه صورت است یا نه؟